Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Не се предвижда поскъпване на билетите за градски транспорт в София

трамваи
Снимка: Ани Петрова

Цената на билета в градския транспорт на София няма да бъде увеличавана. Това обяви в интервю за БНТ председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

"Близо 40% от данъците на софиянци отиват за издръжка на градския транспорт, тези пари в сравнение с 2019 г. са увеличени с 60 млн. лева. Няма град, няма семеен бюджет, няма организация, която да издържи на натиска", коментира Георгиев.

"Въпреки всички обещания два милиона български граждани получиха нула лева, при положение, че ние произвеждаме и плащаме близо 40% от БВП на страната", допълни той.

"София не може да си позволи градският транспорт да не функционира. По време на пандемията ние не спряхме автобусите. Тази година се случва нещо безпрецедентно по отношение на София, парламентът все едно не работи. Къде са парите за София", попита председателят на Общинския съвет.

Според него заплатите в градския транспорт на София са гарантирани до юли.

По-рано през деня превозвачи от цялата страна, включително и в столицата, протестираха с искане за адекватна политика с оглед на покачващите се цени на енергоресурсите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна