Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швеция спечели срещу Финландия на световното по хокей на лед

Хокеистите на Швеция продължават да се без загуба.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Швеция нанесе първа загуба на домакина на световното първенство по хокей на лед Финландия в мач от група "А".. 

В мач от четвъртия кръг "тре крунур" се наложиха над големия си исторически съперник с 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 1:0) след наказателни удари. Емил Бемстрьом вкара единственото попадение при тях, а шведският вратар Магнус Хелберг отрази и петте удара на финландските хокеисти, както и други 29 в хода на срещата.

В Тампере Швеция поведе в първата третина чрез Адам Ларсон, но във втората домакините, които са и олимпийски шампиони от Пекин, направиха обрат чрез Мико Лехтонен и Сами Ватанен.

С гол на Йоел Келман обаче Швеция стигна до изравняване 2:2 в седмата минута на третата третина, а до края на редовното време и в продълженията нов гол не падна.

С успеха "трите корони" имат 11 точки и водят в класирането в група "В", като са практически сигурен участник в четвъртфиналите. Финландия е на второ място с 10 точки и също е много близо до класиране за следващата фаза.

В група "А" в Хелзинки Швейцария постигна четвърта поредна победа след 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) над Словакия. Успехът изкачи "кръстоносците" на първо място в класирането с 12 точки, на три пред втория Канада, който обаче е с мач по-малко.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна