Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кузманов остана на сет от схемата на "Ролан Гарос"

Димитър Кузманов
Снимка: Cedric Lecocq FFT

Димитър Кузманов отпадна във финалния кръг на квалификациите на тенис турнира от Големия шлем „Ролан Гарос“.

В Париж втората ракета на България отстъпи на Сантяго Родригес Таверна от Аржентина с 4:6, 6:3, 3:6 след 2:18 часа игра.

Във втория гейм пловдивчанинът имаше три точки за пробив, но не успя и съперникът стигна до 1:1. Веднага след това Кузманов спаси брейкбол, след което взе подаването си. 22-годишният Родригес Таверна поведе с 40:0 в петия гейм и реализира третата си точка за пробив, за да поведе за първи път в мача с 3:2. В седмия гейм Мико отрази четири точки за втори брейк и взе играта. Аржентинецът сервираше за сета при 5:4. Той дръпна с 40:15 и реализира втората си възможност.

Българинът отрази нов брейкбол и взе сервис гейма си в началото на втория сет. Кузманов записа първия си пробив в срещата за 3:1 и след това затвърди. Стигна се до 5:3 и от 0:30 той стигна до сетбол, но не успя да го реализира, но при втората възможност не сбърка и изравни частите.

В решителния сет Родригес Таверна направи ранен брейк и го затвърди за 3:0. Мико се концентрира и върна пробива в петия гейм, но за съжаление тутакси пак загуби подаването си за 2:4. В следващата игра българинът имаше две точки за рибрейк, но не успя да ги реализира. При 5:3 южноамериканецът сервираше за място в основната схема на „Ролан Гарос“. Кузманов поведе с 30:0, след това отрази един мачбол, но при втория всичко свърши.

Българинът напуска турнира с 25 точки за световната ранглиста, където е №193 сега, както и 31 хиляди евро от наградния фонд.

В петък първата ни ракета при жените Виктория Томова ще се изправи срещу Олга Данилович от Сърбия в мач от финалния кръг на квалификациите в Париж.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени