Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС прие бюджета за следващите 5 години

Снимка: БГНЕС

Спортният лиценз на БФС е вън от опасност, след като делегатите на Десетия конгрес приеха днес бюджет за следващите пет години. Това стана с почти пълно единодушие при петте вота.

Всяка една от предстоящите години - 2022, 2023, 2024, 2025 и 2026-а, беше разгледана отделно и гласувана сама по себе си. Не повече от четирима делегати даваха вот като въздържали се, а винаги само един беше против.

„Бюджетът е стабилен – финансово стабилен, дори без подкрепата на държавата. Бюджетът е приет за четири години и е между 19 млн. и 19 млн и 200 хиляди. Всички гарнитури са обезпечени. Всичко, което трябва да прави една федерация, го правим, и то при условия на криза, пандемия и война. Днес имаше 435 делегата – никой не протестира. Протестите на феновете са платени и всички знаете от кого. Не футболният съюз е виновен за състоянието на въпросните клубове, а управлението на техните клубове. Това разединение идва от една група младежи, които са решили, че на всяка цена трябва да поемат властта“, заяви Борислав Михайлов.

Но за отразяващите форума журналисти бюджетът не стана ясен, тъй като още от самото начало беше обявено, че данните ще се виждат за всяка година на мониторите пред тях, но това не се случи.

Отделно, Конгресът даде правомощия на Изпълнителния комитет да прави корекции на финансовата рамка по години в следващия петгодишен период, като за това 392 клуба гласуваха За, 1 беше против, а 3 се въздържаха.

Както е известно, спортният министър Радостин Василев няколко пъти предупреди, че няма да се колебае в предприемането на мерки за спирането на дейността на БФС, ако не бъде одобрен бюджета на централата. С утвърждаването му днес опасността от отнемане на лиценза на БФС по тази точка отпада. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна