Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Царско село - Локо (Сф) пряко по "Хоризонт"

Първа футболна лига
Снимка: БФС

Отборът на Царско село посреща Локомотив (София) в мач от последния кръг на плейофите в групата на застрашените от изпадане от елита на първа футболна лига. Срещата е от 19 часа и 15 минути и ще бъде предавана пряко по програма "Хоризонт" на БНР.
Домакините са на дъното в класирането и не зависят само от себе си. Дори да спечели днес, тимът на Стефано Макопи трябва да се надява Ботев (Враца) да сбърка при гостуването си на Пирин в Благоевград, за да се добере до бараж.
Царско село прогресира още от края на редовния сезон, а в плейофната фаза не загуби нито един мач. Нулевото реми във Враца в предишния кръг обаче може да се окаже фатално, защото “царете” имат по-лоши показатели в преките двубои с Ботев и при равенство в точките, ще изпаднат директно.
Тимът на Царско село играе все по-стабилно в защита. В последните си 6 мача в първенството тимът има цели пет “сухи мрежи”. Локомотив пък вече си свърши работата и двубоят тази вечер ще е без особено значение за “железнничарите”, но от техния лагер са категорични, че ще подходят сериозно.
В редовния сезон съперниците си размениха по една домакинска победа, а в плейофите направиха нулево равенство на националния стадион.

В същото време в Благоевград Пирин е домакин на Ботев (Враца).
Домакините записаха две победи в плейофите, но те им бяха напълно достатъчни, за да са сигурни, че няма да изпаднат. Последваха загуби в гостуванията на Царско село и Пирин, като в тези срещи старши треньорът Радослав Митревски даде шанс на някои от резервите.
Днес Светослав Дяков и Станислав Манолев официално ще сложат край на кариерите си. Домакините се надяват на стадион “Христо Ботев” да дойдат много фенове, които да демонстрират уважение към бившите национали, които ще започнат от първата минута.
По-рано през сезона Пирин постигна три победи срещу Ботев (Враца). “Орлетата” спечелиха с 3:1 в Благоевград, след което се наложиха с 3:0 и 1:0 във Враца.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна