Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Лед има, бира също - мачът може да започва

2
Снимка: Shutterstock

Футболните мачове са чудесна причина да се забавляваме със скъпи за нас приятели. Но един мач не е същият, ако липсва добре охладена бира.

С наближаване на горещите летни дни все по-често посягаме към студените напитки. Точно затова сега е и перфектният момент за покупка на фризер, а какво ще кажете за ледогенераторите?

Ледогенераторът е любим помощник за направата на ледени кубчета. Той е винаги с вас, когато очаквате гости. Удобството идва от това, че винаги имате налични кубчета лед.

Характеристики на ледогенераторите

Основните характеристики на ледогенераторите са:

  • мощност - при повечето модели тя е 150W;
  • капацитет на резервоара за вода - показва какво е допустимото количество вода в литри при едно зареждане;
  • количество кубчета - средно моделите ледогенератори могат да произвеждат между 9 или 12 кубчета лед при едно зареждане;
  • допълнителни екстри - някои модели ледогенератори разполагат с LCD дисплей, таймер, както и аларма за ниско ниво на водата и пълен контейнер.

Как да изберем фризер?

Фризерът, като отделен уред може да съхранява по-голямо количество продукти и да произвежда ледени кубчета. Но как да открием перфектния за нас?

Размер

Въпросът е къде искате да поставите фризера? Тук важни са ширината, дължината и дълбочината. Освен това има както вертикални, така и хоризонтални фризери.

Капацитет

Капацитетът на замразяване зависи от големината на вашето домакинство, както и количеството продукти, които искате да замразявате.

Температура

Най-ниската температура, която фризерът може да поддържа се обозначава с * и по този начин:

  • * отговарят за поддържане до -6°C
  • ** е за -12
  • *** е за -18°C
  • **** -24°C

Енергиен клас

Препоръчваме ви да избирате максиално висок клас, за да си гарантирате по-висока ефективност на уреда и по-малка консумация на електричество.

Функции

Едни от най-отличителните сред тях са системата NoFrost, която позволява на уреда да се размразява автоматично и функцията Frostmatic, която дава възможност за бързо замразяване.

LED дисплеят, защита от достъп на деца, алармата за отворена врата, външният ледогенератор и диспенсър за студена вода са още фантастични бонуси.

Е, готови ли сте да откриете летния сезон - добре охладената бира и наличието на лед в горещите летни дни прави всяко едно преживяване много по-добро.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени