Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Ивков е сигурен, че Левски ще получи лиценз

Ивайло Ивков
Снимка: БГНЕС

ПФК Левски ще получи лиценз за следващия сезон и за евротурнирите. Това обяви изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков .

„Следващите дни това ще стане. В момента се разглеждат от УЕФА молбите, защото сме заявили и участие в УЕФА, считам, че клубът ще получи лиценз. На база подадените документи и комуникацията до момента мисля, че ще стане. Трябва да мислим за стабилизиране на клуба, вече цялостно, с мисъл за напред, да планираме и да надграждаме“, добави той.

„Положението беше и продължава да е много тежко. Далеч съм от мисълта, че можем да се отпуснем, докато си почиват героите с купата. Тегнеше над мен страхът, дали няма да съм аз човекът, който ще подпише молба за неплатежоспособност на клуба. Няма място за успокоение сега, празниците свършиха“, сподели Иво Ивков в студио „Дерби“.

Задълженията на клуба към НАП са сред финансовите проблеми на „сините“.

„Не, не изплащаме редовно към НАП, имаме текущо споразумение до декември тази година. До момента ние не сме изряден платец, задълженията са намалели по време на Васил Божков, държавата също дава толеранс. Дали има задължения? Разбира се, че има. Въпросът е как се обслужват, как се договарят, какви са плановете. А вие виждате, че перспективата пред Левски се промени“, сподели още Ивков. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна