Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивет Горанова: Доволна съм, видяхме къде са ми грешките

Ивет Горанова показва сребърния си медл.
Снимка: БГНЕС

Спортист №1 на България за 2021 година Ивет Горанова се прибра след европейското първенство по карате в Газиентеп, където завоюва сребърен медал.

„Доволна съм от представянето си. Разбира се, след финалната среща имаше леко разочарование, но то беше само моментно. След това, като се позамислих малко върху нещата – това също е голям успех за мен, европейско сребро нямам досега, имам само бронз. Доволна съм, видяхме къде са ми грешките. Допуснахме няколко тактиччески грешки, ще ги поправим и скоро ни предстоят нови състезания“, каза олимпийската шампионка от Токио, цитирана от БГНЕС.

Горанова е мотивирана в следващия си финал на европейско първенство да ликува с титлата след спечелените досега бронз и сребро в кариерата си. „Да, има пак нещо положително, стълбичката е нагоре, следващият път ще вземем златото. Мога да кажа, да, усетих хъса в моята съперничка – сега тя беше по-мотивирана. Виждах съмнение и у нея дали ще успее. Първата минута мина много добре за нас, след това допуснахме тактическа грешка и оттам-нататък тя придоби самочувствие, което й помогна да спечели битката. Това обаче не означава, че нещата ще стоят по същия начин следващият път“.

„Това ми беше деветата среща с нея, аз имам повече победи над нея – всяка среща с нея е много трудна, тя е много опитна и хитра, но със сигурност следващият път ще вземем реванш". На въпрос на БГНЕС относно това дали Терлюга е най-тежкият й съперник на татамито, тя отвърна: „Тя и мога да кажа туркинята, те двете са ми най-трудни, може би и заради факта, че са хитри – това ме затруднява срещу тях“, допълни още родната каратистка.

Личният й треньор Ангел Ленков сподели, че според него съдиите са ударили едно рамо на украинката в спора за златния медал. „Мисля, че наистина го имаше това нещо, особено на техниката с крак, която й дадоха – за мен не отговаряше на всичките шест критерия, но случват се тези работи. В действителност първата минута протече под диктовката на Ивет, тя игра много силно, точно това, за което се бяхме разбрали да изпълни като тактически план. Поведе с 2:0 в резултата, не даде възможност на противника да развие играта и там се случиха тези леки неща, които обърнаха мача. Имахме възможност, гордея се с нея и за пореден път доказа, че е боец. Сигурен съм, че на Световните игри ще победи“, каза той, като самата Ивет поясни, че следващото й състезание ще бъде в американския град Бирмингам между 8-9 юли.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени