Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малеева и Глушкова излизат на корта в Париж

Магдалена Малеева
Снимка: БГНЕС

И двете останали български тенисистки на „Ролан Гарос“ – Магдалена Малеева и Денислава Глушкова, трябва да се появят на кортовете в Париж днес.

Маги и партньорката ѝ на двойки Рене Стъбс от Австралия ще играят срещу италианките Флавия Пенета и Франческа Скиавоне в двубой от група „Б“ на Турнира на легендите. Срещата на шампионките от Уимбълдън 2015 Малеева и Стъбс е първи в програмата на корт №14, която започва в 12 часа наше време.

В групата са още дуетите Чанда Рубин (САЩ)/Сандрин Тестю (Франция) и Даниела Хантухова (Словакия)/Мартина Навратилова (САЩ).

При девойките Глушкова ще се изправи срещу седмата в схемата швейцарка Селин Неф в двубой от втория кръг на турнира. Мачът е трети на корт №4.

Безспорният гвоздей в програмата е 59-ият сблъсък между водача в световната ранглиста Новак Джокович и 13-кратният шампион от „Ролан Гарос“ Рафаел Надал. Титаничният двубой от четвъртфиналите ще започне не преди 21:30 часа на централния корт „Филип Шатрие“.

Джокович води с 30-28 победи в преките мачове с големия си съперник, като последният им сблъсък беше точно в Париж миналата година, когато сърбинът спечели на полуфинал в четири сета.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна