Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волейболистите загубиха от Словения в контрола

Волейболистите ще играят и днес срещу Словения.
Снимка: БФВ/startphoto.bg

Мъжкият национален отбор по волейбол на България отстъпи срещу Словения с 1:3 (21:25, 25:23, 23:25, 21:25) в първата контрола между двата тима, която се проведе в зала "Христо Ботев". След това се игра още един допълнителен гейм, в който "трикольорите" се наложиха с 25:21.

С това момчетата на селекционера Николай Желязков записаха второ поражение в подготовката си, след като спечелиха два пъти срещу Испания във Вършец, а при гостуването си в Италия постигнаха победа и загуба срещу домакините.

Желязков започна със следния стартов състав: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Мартин Атанасов, Александър Николов, Алекс Грозданов, Николай Колев и либерото Мартин Иванов (Светослав Иванов, Добромир Димитров, Денис Карягин, Аспарух Аспарухов, Стефан Чавдаров).

“Смятам, че днес имахме нашите си ситуации в края на геймовете, в които можехме да обработим топката по-добре и то при леките ситуации, там където се изисква повече спокойствие и където трябва да се търси повече смелост. Там бяхме малко плахи. Това ми е единствената забележка към момчетата, защото е единственото нещо, което трябва да търсим да го подобрим. И да не ни е страх от грешката. Нормално е да има някакво напрежение от това, че играем в България, но ние трябва да можем да се отърсим от това нещо и да можем в тези леки ситуации да обработим топката добре”, заяви Николай Желязков.

България и Словения ще изиграят днес втори приятелски мач в "Христо Ботев", който е от 18 часа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна