Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аспарух Аспарухов премина в Падуа

Аспарух Аспарухов (вляво) е титуляр в националния отбор.
Снимка: ФИВБ

Българският волейболист Аспарух Аспарухов, който направи добър сезон в отбора на Верона под ръководството на Радостин Стойчев, преминава в тима на Падуа, съобщи вестник "Тутоспорт".

22-годишният играч натрупа опит във Верона, където игра в продължение на 3 сезона, както и в националните отбори на България - младежи и мъже.

"За мен е голямо предизвикателство да дойда в отбора на Падуа. Имам огромно желание да видя нивото си в отбор, който е стабилен и се бори за първите места всеки сезон. Много ми помогна това, че прекарах вече три сезона в Супер лигата на Италия.  Познавам играчите, атмосферата и вече имам по-голямо спокойствие в трудните моменти. Въпреки това все още съм млад и имам да уча много. В този смисъл е важно, че мога да се уча от по-опитни играчи, не само като техника, но и като отношение и манталитет. Следващият сезон ще бъде много труден, но сред конкурентите ще бъдем и ние. Имаме много силни състезатели и възможност да печелим във всички мачове. Спомням си, че тук публиката е много гореща и се надявам скоро да ги опозная и да преживеем заедно приятни емоции", бяха първите думи на Аспарухов след трансфера, цитирани от "Тутоспорт".


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!