Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сестри Стоеви допуснаха неочаквана загуба

Стефани (на преден план) и Габриела Стоеви.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сестрите Габриела Стоева и Стефани Стоева започнаха с напълно неочаквана загуба участието си на двойки на силния турнир по бадминтон в Джакарта, който е от категория Супер 500 и с награден фонд 360 хиляди долара.

Петите поставен трикратни европейски шампионки отстъпиха пред представителките на домакините Рибка Сугиарто и Феби Валенсия Двиджаянти Гани с 21:18, 12:21, 14:21 след 55 минути игра

Задължителната почивка в първата част дойде при резултат 11:9 точки за индонезийките. Деветите в световната ранглиста Стоеви успяха да ги догонят при 18:18. След това стигнаха до два геймпойнта и реализираха още първия, за да затворят частта за 19 минути.

Във втория гейм азиатките, които нямат класиране в ранглистата, водеха с 11:6 при паузата. Българките този път не успяха да се върнат в играта и загубиха играта.

И решителният трети гейм не започна добре за сестрите от Хасково и те отстъпваха с 8:11 на почивката. Сугиарто и Гани продължиха да трупат преднина и стигнаха до 20:13. Стоеви отразиха един мачпойнт, но при втория капитулираха.

Разочаровани сме много, не беше резултатът, за който бяхме дошли … Благодарим за невероятната подкрепа и атмосфера тук. Ще се върнем по-силни", написаха сестрите във Фейсбук след мача.

"В Джакарта от две години не имало състезания от този ранг, - коментира треньорът на сестрите Константин Добрев за БНР. - Отдавам загубата на психологическото напрежение, домакинската подкрепа и липсата на късмет във важните моменти. Загубихме много точки в защита и не съумяхме да реализираме точки от 99% печеливши позиции".

Следващата седмица Габриела и Стефани ще участват отново на турнир в Джакарта, този път от най-високата категория Супер 1000.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна