Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимир Стоилов търси ново попълнение

Станимир Стоилов
Снимка: Sportal TV

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите на стадион „Георги Аспарухов“ преди отпътуването на отбора за лагера в Боровец.

"Доволен съм от състоянието, в което дойдоха играчите. Всички са се отнесли сериозно към паузата. Изключвам двамата, които бяха контузени – Ивелин Попов и Уелтон, които изключително отговорно присъстваха на всички процедури през паузата. Мисля, че нещата са в нормалния си ред. Надявам се и националите да се върнат здрави. И аз съм объркан точно какво трябва да правим – дали подготовка, или директно да продължим да тренираме. Ще направим някаква смесица.

Надявам се до седмица на подсилим отбора с ново попълнение. Допълнителни разходи няма под никаква форма да правя. Можем да си позволим още един играч да привлечем, ако намерим под някаква форма освобождаване от финансовите задължения към Здравко Димитров и Митко Костадинов", заяви наставникът.

"Идването ми в клуба беше, за да спасим Левски - игрово и финансово. Спряхме пропадането. Левскарите няма от какво да се срамуват, когато играе отборът им. Финансово също се изчистиха много задължения към клубове и играчи. Там също нещата отиват към крайната си точка, което говори за работата на всички в клуба. С помощта на привърженици и спонсори успяхме да изчистим голяма част от задълженията.

Остават някакви дребни задължения. Последното ни задължение е към фирмата за спортна екипировка. Там имаше обещание от Тити Папазов той да поеме тези задължения. Надявам се да си спази обещанията. Следващата стъпка е да изчистим задълженията към НАП. В най-скоро време ще започне да се плаща регулярно. Смятам, че така ще изпълним нашите задължения. Засега имаме добра организация и тактическа дисциплина. Има една симбиоза между всички нас и затова Левски се държи на повърхността", каза още Стоилов.

Треньорът е доволен от състоянието на своите футболисти.

“За мен е важно приходите, които влязат от „Левски на левскарите“, да отидат направо към НАП. Другият вариант е да търсим богати инвеститори и спонсори. Да, имаме задължения към НАП, които ще опитаме да изпълним. Г-н Спецов да решава какъв ще е Левски, няма да се случи. Не е най-доброто решение за него или за когото да е, да се занимава само с Левски. На фона на Левски и любовта на хората не трябва много да се заиграваме. Ще направим всичко възможно да изчистим задълженията. Не сме ги трупали само ние, но тогава НАП не са ги коментирали", разясни Станимир Стоилов.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна