Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова верига в голфа привлече звезди за първия турнир

Фил Микелсън по време на пресконференцията за сериите.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Общо 48 състезатели по голф ще участват в първото състезание от новата верига LIV Golf Invitational Series, което ще се проведе тази седмица в „Сентурион клъб“ край Лондон, предаде Франс прес.

Сериите са учредени и финансиране от саудитския принц Мохамед бин Салман, който де факто управлява кралството. От Амнести Интернешънъл протестираха, че тези турнири са пример за това как се опитва да се подобри имиджа на Саудитска Арабия, която е обвинявана от организацията в неспазване на човешките права.

Сред звездите на първия турнир са носителят на шест мейджър титли Фил Микелсън, бившият водач в ранглистата Дъстин Джонсън, Серхио Гарсия, Мартин Каймер и други.

Предвиждат се седем турнира в Северна Америка, Европа и Азия, като голфърите ще се състезават както индивидуално, така и отборно. Всички играчи ще стартират едновременно от различни дупки, а състезанието ще бъде в три дни, а не в четири, както е в стартовете от календара на PGA.

Голфърите ще играят за най-големия награден фонд в историята. Всяко състезание ще раздава по 25 милиона долара, като шампионът ще прибира по 4 милиона. Първите трима в класирането след седемте кръга ще си разделят още 30 милиона. Веригата ще завърши с отборен шампионта с общ награден фонд от 50 милиона долара.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна