Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На 07.07. в град Смолян ще бъде открит Международен Документален Родопи Филм Фест

6
Снимка: R. I. D. F. F.

Международният документален Родопи филм фест е форума, който има предимството да привлича голям брой зрители, поради възможността на аудиторията да се среща с автори,и герои на истории, и да разговаря с тях. Тази година официално откриване ще стартира с българския филм “Воев” на Биляна Кирилова.

На този Фестивал ще усетим, че живеем в един общ свят и че това, което споделяме е повече от онова, което ни разделя. Ще станем съпричастни към проблемите и съдбите на хората в Иран, Южна Африка, Бразилия, Ливан, Япония и много други страни. Ще се запознаем с уникалния живот на търсачи на диаманти, домашни прислужници, музиканти, контрабандисти, бежанци, овчари, фотографи, документалисти, художници, писатели, родители и деца.

Този филм фест е място, където се събира публика, на която всяка година се показва селекция от най-добрите документални филми, както от България, така и от цял свят. Родопи филм фест се провежда в изключително красивия български град Смолян, там където планината е жива и където провеждането на фестивал от такъв мащаб е истинско събитие.

Организаторите на Фестивала за  пореден път ще съберат участници и гости от България и цял свят, които ще привлекат интереса и вниманието на многобройна аудитория към редица теми,
показани чрез силата на документалното кино. Ще се насладим и на кадри, изпълнени с мир, любов и много красота. Нещо, от които всички ние имаме нужда.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна