Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рабах Маджер влиза в затвора

Рабах Маджер по времето, когато беше национален селекционер на Алжир.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият нападател на националния отбор Алжир по футбол и на Порто, както и национален селекционер на страната си - Рабах Маджер, бе осъден на шест месеца затвор заради счетоводни измами, твърди пресата в Алжир, цитирана от агенция Франс Прес.

63-годишният Маджер бе осъден от съд в Алжир за фалшиви данъчни декларации, както и неговият съучастник в аферата, представен като Брахим М. от пресата. В началото на месец юни прокурорът поиска 18 месеца затвор за бившия футболист.

Двамата осъдени, които имат десет дни, за да обжалват присъдата, трябва да платят и глоба от 500 000 динара (3200 евро) на Националната агенция по издателство и реклама.

Рабах Маджер притежаваше два вестника - "Ал Балаг" и "Ал Балаг Ериади" и е продължил да получава обществени приходи за реклама от агенцията години след затварянето на изданията.

Маджер доби световна популярност след гола си с пета за Порто във финала срещу Байерн (2:1) за Купата на европейските шампиони (1987 г.), като дава името си на този удар.

Попадението на Маджер срещу Байерн:


Той беше селекционер на Алжир в продължение на осем месеца, преди уволнението си през юни 2018 година заради серия от роши резултати.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна