Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендарен футболист на "Миньор" нападнат и бит в Перник

Снимка: архив БНР

Бивш футболист и треньор в детската школа на "Миньор" е нападнат и бит в центъра на Перник. 61-годишният Румен Андонов е със счупена на две места челюст и е настанен в "Пирогов". Нападателят e 18-годишен младеж, който се е занимавал с бойни спортове и е син на прокурор, твърди съпругата на Андонов.

Румен Андонов е бил пресрещнат и бит през деня в събота, в центъра на Перник. Сигналът в полицията са подали от Пирогов. Образувано е досъдебно производство за нанасяне на средна телесна повреда, съобщиха от ОДМВР. Тази сутрин досъдебното производство е било внесено в Районната прокуратура.

Албена Стоилова – говорител на Окръжната прокуратура в Перник:

"Заради близкото родство с колега на лицето, срещу което е подаден сигналът, колегите от Районната прокуратура са депозирали самоотводи. Процедурата е такава, като уважим самоотводите на колегите, ще го изпратим на главния прокурор да определи друга равна по степен прокуратура, която да осигури безпристрастното провеждане на разследването."

Съпругата на Румен Андонов заяви, че ще подаде в полицията и лична жалба. По думите ѝ Андонов бил пребит заради слух, че е казал обидни думи по адрес на братовчедка на младежа, без да имал възможност да обясни, че това не отговаряло на истината.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна