Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рок динозаврите от "Деф Лепард": Ще правим музика поне до 2035 г.

Певецът на британската група `Def Leppard` Джо Елиът (вляво) и китаристът Фил Колън по време на концерт в Барселона, Испания, юли 2019 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Деф Лепард" са рок група вече 45 години и имат над 100 милиона продадени албума, но са категорични, че не предвиждат прощални турнета, пише БГНЕС.

Групата от Шефилд, Англия, беше един от най-големите играчи в разцвета на рока през 80-те години на миналия век. Техните албуми "Pyromania" и "Hysteria" са продадени в над 10 милиона копия в Съединените щати, а  "Деф Лепард" сред едва петте рок групи в историята с такава статистика.

"Винаги сме се шегували, че прощалните турнета са начин да увеличиш продажбата на билети. Имаме голям късмет, че не ни се е налагало да го правим", казва певецът Джо Елиът пред АФП. "Скорпиънс" са на прощално турне от 14 години, а Шер - от около 20... Синатра е направил пет такива турнета", казва той със смях:

"Но ние никога не сме си взимали отпуск. Ако не сме били на път, сме правили албум."

Елиът не вижда причина работата на групата да не може да "продължи до 2035 г., "когато ще сме на същата възраст, на която са сега "Ролинг Стоунс".

"Деф Лепард" се завръщат на турне това лято заедно с други рок ветерани – "Мотли Крю" и "Пойзън". Те също току-що издадоха 12-ия си студиен албум "Diamond Star Halos", първият им от седем години насам.

В новите парчета групата се опитва да експериментира с пиано, фламенко китара и глем рок.

Елиът казва, че по време на Covid пандемията са били принудени да сглобяват песните си от разстояние, но това и имало и положителна страна:

"Помислихме си: "Имаме това време, нека направим нещо творческо и да не поставяме никакви спирачки пред нищо".


По публикацията работи: Мария Йорданова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна