Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Международен ден на йогата в Южния парк

Снимка: pixabay

"Йога обединява всички нас - нека споделим празничния ден и вълшебството, което ни разкрива йога. Облечете спортния екип и се включете във флуидна йога практика, с която в синхрон с дъха ще презаредим тялото, ще си възвърнем блаженото усещане за покой свързвайки се с лекота с творческата си същност“. Към това призовават организаторите на празника на Международния ден на йогата, който ще бъде отбелязан и тази година в Южния парк в София.

„Обединени от страстта си към йогата, нека заедно да се насладим на практиката на открито с подаръци за всички участници. Да израстваме, да живеем, да обичаме, да се свързваме със себе си, чрез спорта и природата, да бъдем здрави и да се чувстваме добре... това е начин на живот.

Облечете екипа и елате на йога практика в Южния парк, голямата поляна на 21 юни от 19 ч.  или просто си присъединете с добро настроение, заедно да отбележим Международния ден на йогата - очакваме ви!“, пишат още организаторите.

На 11 декември 2014 година Общото Събрание на ООН приема декларация, с която решава 21 юни да бъде отбелязван като Международен ден на йога. Тази дата е единодушно избрана, защото 21 юни е свързан с лятното слънцестоене. На този ден, когато светлината е най-много, практиката на йога може даде равновесие и баланс.


По публикацията работи: Георги Даскалов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна