Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Желязков си пожела 2 победи за България в София

Николай Желязков говори пред медиите.
Снимка: БГНЕС

Селекционерът на националния отбор по волейбол за мъже Николай Желязков си пожела две победи от турнира за Лигата на нациите, който започва в София утре. България ще играе с отборите на Иран, Австралия, Съединените щати и Бразилия през тази седмица.

„Моите очаквания са за първа победа, момчетата много тренираха и се влагаха през последните дни, желаят силно да спечелят мач. Напрежение винаги има, но ние сме подготвени. Срещу Австралия и Иран имаме амбиции да спечелим, ако успеем да се поздравим с две победи, ще бъде страхотно. Владислав Иванов се присъедини към отбора, но Алекс Грозданов отпада заради контузия на коляното, която получи в двубоя с Канада – той ще отсъства около месец, просто трябва да се въстанови“, започна той.

„Много се надявам публиката да ни подкрепи. Отборът е различен в сравнение с преди седем години, в момента разполагаме с млад състав. Играем по-добре от първия мач – вярвам, че с включването на Цецо Соколов и Тошко Скримов на световното първенство ще имаме повече класа и опции на всички постове. Да, има много талантливи момчета и при Мартин Стоев, и при Найден Найденов, но не всички се налагат впоследствие в мъжкия отбор. Ние разполагаме с един Александър Николов, който на 18 години е вече готов да бъде сред титулярите при мъжете“, добави селекционерът.

Първият мач на отбора на Желязков на родна земя е на 21 юни срещу Иран. На 24 юни българите излизат срещу Австралия. Ден по-късно националите ни играят със САЩ. На 26 юни България посреща Бразилия - №1 в световната ранглиста при мъжете и актуален шампион във Волейболната лига на нациите. Всички български мачове в "Арена Армеец" са от 20 часа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени