Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Томова взе реванш от Флипкенс и е на четвъртфинал

Виктория Томова продължава напред в Ийстборн.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първата ракета на България в женския тенис Виктория Томова се класира на четвъртфиналите на турнира на трева в Ийстборн, Великобритания, който е от категория WTA 500.

Софиянката се срещна за втори път в рамките на четири дни с Кирстен Флипкенс (след загубата в квалификациите) и този път Томова победи с 3:6, 6:3, 6:4 след 2 часа игра.

В първия сет 27-годишната Виктория поведе с 2:0, но после взе само един гейм до края му. В следващата част Томова направи решителен пробив за 3:1, който ѝ позволи да изравни общия резултат.

Българката започна с брейк решителния сет. Флипкенс го върна за 2:2, но Томова тутакси постигна нов. При 5:3 за Вики белгийката сервираше за оставане в мача и се справи със задачата. След това първата ни ракета подаваше за място на четвъртфиналите. Тя поведе с 40:0 и реализира още първия мачбол.

Така Виктория си осигури 100 точки за световната ранглиста, където е №128 сега, както и 17 775 долара от наградния фонд на турнира.

Следващата съперничка на Томова е №12 в схемата Камила Джорджи от Италия, която отстрани испанката Гарбине Мугуруса след 7:5, 6:3.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна