Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийските шампионки от ансамбъла с мастър клас в Бургас

Заниманието започна сутринта.
Снимка: БГНЕС

Олимпийските ни шампионки от отбора по художествена гимнастика избраха Бургас за начало на поредица от мастер класове за млади надежди. Стефани Кирякова, Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова започнаха днес сутринта занимания с близо 60 гимнастички от клубовете в Бургас в зала „Младост“, предаде БГНЕС.

В мастер класа се включиха и гимнастички от Южна Африка, които са на спортен лагер в Черноморец.

Програмата сутринта включваше загрявка, работа с тяло, техника с обръч и топка. Следобед ще се проведе втора тренировка, като загрявката ще се комбинира с танци и урок по артистично поведение, а след това следва техника с бухалки и лента. Предвидена е и мотивационна среща, която ще даде възможност на младите гимнастички да общуват лице в лице със своите идоли и да получат автографи.

„Искаме да вдъхнем надежда, че всяка една тези малки гимнастички може да бъде бъдеща олимпийска шампионка. Ще им предадем нашия опит, искаме да ги вдъхновим" заяви Симона Дянкова.

Подаръкът за бургаската публика е в края на деня – от 19 ч. ще започне закриващ спектакъл с вход свободен, в който ще участват Дивна & LIVE BAND. Водещ е актрисата Диана Любенова.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна