Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Ивков: Има интерес от страна на нови инвеститори

Мачовете с ПАОК ще бъдат без фенове на гостите

Ивайло Ивков
Снимка: БГНЕС

Изпълнителният директор на ПФК Левски Ивайло Ивков говори пред медиите за интереса на нови инвеститори към клуба.

"Интерес на нови инвеститори има вече. Има интерес и от "Юнайтед Груп". Лично аз ги потърсих като нов спонсор, тъй като нашият изнемогва да покрива изискванията ни. Пристигна писмо в клуба, с което тази огромна интернационална компания първо изпратиха свои висши представители - изпълнителните директори преди финала за Купата на България бяха на стадиона и гледаха тренировка на Левски. Видяха и мача, хората наистина имат принципен интерес. Изпратиха писмо с намерение за придобиване на клуба и дългосрочна инвестиция. Нещата са в зародиш и няма нищо договорено", обясни той.

"Ние търсим светло бъдеще за клуба. Този процес ще продължи поне до Нова година и ако нещата се задълбочат, тогава имам уверението на собственика, че няма да се вземе решение, без да седнем всички на една маса и да го обсъдим. Включително представителите на организираните левскари и на новото сдружение. Този момент е далеч, засега те трябва да мислят за развитие", допълни Ивков.

"В непрекъснат контакт съм с колегите от ПАОК. Вървим към вземане на решение да няма фенове при гостуванията. Разговарях с нашите привърженици и макар и неохотно, те разбраха, че това е за доброто на клуба. Години чакаха да премерят сили с една от най-големите агитки в Европа, само че прагматичното мислене налага да вървим към това решение. То не е взето, но скоро трябва да отговоря на колегите от Гърция. Бях там пет дни, срещнах се с изпълнителния им директор и той искаше да ме убеди колко е важно да вземем това решение. Има препоръки на гръцката полиция и от УЕФА, макар и не писмено. И двата клуба имат наказания и са под заплаха да не участват в европейските клубни турнири. Много се извинявам на Сектор Б, тъй като те са най-големите потърпевши. Решението трябва да бъде взето утре", каза още Ивков на пресконференцията си. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна