Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германка отстрани втората в схемата в Лондон

Юли Нимайер победи в два сета.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Юли Нимайер от Германия поднесе една от най-големите изненади във втори кръг на Откритото първенство на Великобритани при жените, след като отстрани втората в схемата и трета в световната ранглиста Анет Контавейт с 6:4, 6:0 за по-малко от час игра.

Мачът започна гейм за гейм, като 97-ата в класацията при дамите стигна до пробив в петия гейм. Оттам-насетне тя не изпусна контрола върху събитията на корта и затвори успешно частта при втория си сетбол. Във втория сет на корта имаше само една тенисистка и това бе Нимайер, която не даде геймна далеч по-именитата си съперничка от Естония.

Германката загуби само пет точки на собствен сервис и седем на втори за целия двубой, като не даде нито една възможност за пробив пред Контавейт. Втората в схемата завърши с едва седем уинъра и цели 24 непредизвикани грешки, докато съперничката беше с баланс 13-13. 

В спор за място на осминафиналите Нимайер ще се изправи срещу победителката от изцяло укранинския сблъсък между Анхелина Калинина и Леся Цуренко.

За следващата фаза се класира и китайката Шуай Джън, която преодоля украинката Марта Костюк със 7:6 (6), 6:2. 

Продължава и финалистката на Уимбълдън от миналата година Каролина Плишкова. В чешко дерби тя победи трудно Тереза Мартинцова със 7:6(1), 7:5 след час и 47 минути игра.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени