Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

200 деца ще посещават от септември нова детска градина в столичния квартал "Манастирски ливади"

Фандъкова инспектира строителството на нова детска градина в "Манастирски ливади"
Снимка: sofia.bg

До средата на август трябва да приключи строителството на нова детска градина на улица "Флора" в кв. "Манастирски ливади - Изток", съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира строителните дейности.

Тя добави, че детската градина е предназначена за 8 групи - 6 градински и 2 яслени и ще бъде готова да посрещне 200 деца от септември. Градината  се изгражда в изпълнение на програмата за изграждане на градини в столицата.

Заедно с детското заведение ще бъде завършена и улицата до нея.

"В момента се строят 23 обекта - 3 самостоятелни ясли и 20 детски градини, като 11 от тях трябва да приключат до края на годината. Междувременно се проектират и 13 нови обекта, така, че да се работи по изпълнението на програмата. Очаквам вече втора година да бъде приключено проектирането на детската градина в "Красно село" - 8-ма детска градина, за да можем ние да поемем строителството, но трябва да проучим проекта", посочи кметът на София.

До средата на годината броят на семействата в София, които получават парични обезщетения заради липса на възможност да запишат дете в детска градина, нарасна до над 830.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна