Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Златната топка" при жените Путеяс пропуска европейското

Алексия Путеяс получи тежка контузия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Носителката на "Златната топка" при жените Алексия Путеяс получи контузия на коляното по време на тренировка и отпада от състава на Испания за европейското първенство по футбол в Англия.

Испанската футболна федерация съобщи, че медицински прегледи показват, че Путеяс е скъсала предната кръстна връзка на лявото коляно. Контузията стана три дни преди първия мач на Испания на Евро 2022 в Англия.

Футболистката на Барселона беше с патерици, когато напусна тренировъчния център на отбора, за да премине медицинските тестове. Селекционерът на Испания Хорхе Вилда не обяви веднага заместник на Путейяс. Отборът е и без ветеранката Дженифър Хермосо, която е с контузия на коляното.

Испания стартира участието си на европейското първенство в петък срещу Финландия. В групата са още Дания и осемкратният европейски шампион Германия.

Днес от 22:00 часа българско време ще стартира 13-ото издание на европейското първенство по футбол за жени. Надпреварата ще се проведе в Англия между 6-31 юли и ще бъде открита с двубоя на домакините с Австрия на стадион „Олд Трафорд“ в Манчестър.

Наградният фонд за тазгодишното издание бе удвоен от УЕФА в сравнение с първенството през 2017 на 16 млн. евро. Всички 16 отбора ще получат гарантирано по минимум 600 000 евро – шампионът ще се поздрави с чек за още 660 000 евро, а подгласникът му с 420 000 евро. Ако новият носител на трофея спечели всичките си мачове от груповата фаза, то той ще заработи общо 2 085 000 евро.

По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени