Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шабан Мустафа ще бяга на Витоша летен фест

Шабан Мустафа
Снимка: Архив / Снимка: БГНЕС

Шабан Мустафа потвърди участие на предстоящия тази неделя Витоша летен фест 2022. В последния уикенд изтъкнатият ни планински бегач записа престижно второ място на авторитетния маратон в Цермат, Швейцария. 43-годишният служител в Община Сунгурларе финишира с време 3.06:55 ч. и така спечели за втори път сребърен медал в това състезание. Само преди по-малко от месец многократният победител и рекордьор в планинското бягане отново спечели златния медал на маратон в Лихтенщайн - на LGT Alpin Marathon, с време 3.04:05 ч.

Осмото издание на Витоша летен фест е тази неделя от 11 ч. на хижа Момина скала. Спортният празник се организира от „София – европейска столица на спорта“ и включва планинско колоездене, планинско бягане с атрактивен награден фонд, туристически поход, безплатен алпийски тролей над Боянската река, народни танци, песни, томболи, много игри с награди и веселие. Отново за доброто настроение ще се погрижи популярният и обичан народен певец Александър Александров – Алекс.

Шабан вече е печелил на Витоша летен фест – през 2017 г. той бе най-бърз в третото издание по 12-километровото трасе. Редом до него сега се очаква да застанат и други изтъкнати състезатели в планинското бягане и колоездене. Стартът на атлетите по маршрут „Кумата“ е в 11.00 ч., велосипедистите потеглят в 11.10 ч. за една или три обиколки по 7/20 км трасе „Копитото“, а в 11.20 ч. е началото на туристическия поход (без регистрация) по 3.5 км маршрут „Обичам Витоша“ с продължителност около 2 часа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени