Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Генчев иска Локо (Сф) да играе атрактивен футбол

Иван Василев (вляво) и Станислав Генчев.
Снимка: БГНЕС

"Всеки един треньор на Локомотив (София) трябва да иска да не вижда отбора в зоната на изпадащите. Иска ми се отборът да играе красив и атрактивен футбол, все повече хора да идват да ни гледат и да не играем за изпадане, а да сме в средата на таблицата", обяви наставникът Станислав Генчев преди началото на новия сезон в Първа лига.

През миналия сезон "железничарите" до последно се бориха за оцеляването си в елита, но Генчев се надява, че сега тимът ще бъде по-напред в класирането. "Резултатите в подготовката не са добри, за мен е по-важно да изчистваме грешките, които допускаме, което се случва от мач на мач. За мен е важно, че футболистите изпълняват задачите, показват старание и играят все по-добре с всеки мач. Знаете, че четирима души си тръгнаха, които бяха ядрото на отбора. Най-много трябва да наблегнем в завършващата фаза, да отбелязваме повече голове. Анализът на подготовката показва, че там доста отстъпваме, връзката между играчите, завършващите подавания", сподели той..

В откриващия кръг от шампионата Локомотив София посреща Черно море в неделя на стадиона в квартал "Надежда".
"Черно море е изключително сериозен отбор, през миналата година се представиха добре, имат голямо постоянство, което е трудно постижимо за български отбор. Имат много добър треньор, запазиха основния състав, имат един стил, който практикуват от доста време, което е голям плюс за тях, така че от нас се иска дори да надскочим възможностите си, за да ги победим", смята Генчев.

Собственикът на клуба Иван Василев изрази радост, че Локомотив отново ще играе в своя дом. "С голямо удоволствие чакаме първия мач, който ще бъде първи на нашия стадион в новата ера на Локомотив София. За мен това е едно голямо предизвикателство, в момента тече голяма организация, за да можем да посрещнем нашите фенове на нашия стадион. Надявам се, че това ще бъде мотивиращо и голям стимул за нашите футболисти. Както знаете, у дома и стените помагат. Дано да направим един хубав мач и излезем победители в тази среща, аз ще бъде най-радостният човек. Работим по въпроса за още нови попълнения. Гледаме достатъчно футболисти и това, което треньорът прецени и реши, ще се опитаме да го вземем, доколкото ни позволяват възможностите", каза Василев.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени