Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Il Volo вдигнаха на крака Античния театър

7
Снимка: Анастас Търпанов

Най-красивите млади италиански гласове на тримата музиканти от Il Volo вчера вечерта огласиха Античния театър в Пловдив с музиката на Енио Мориконе и най-доброто от целия си репертоар.

Макар че пловдивчани бяха слушали италианците през лятото на 2021 г., Античният театър и този път беше препълнен от почитатели, дошли и от други градове.

Музиката на маестро Мориконе от прочутите уестърни от 60-те, италианските кино емблеми „Малена”, „Ново кино Парадизо”, се премесваха с най-класическите и любими на публиката Il Mondo, Nessun Dorma, Te voglio bene assaj на Лучо Дала, арии от Турандот и Caruso.

Новото при тримата музиканти са соловите изпълнения, представящи различните им характери. Пиеро Бароне екзалтира публиката с емблемата Lucevan Lestelle, Джанлука я покори с Your Song на Елтън Джон и Can’Help Falling in Love на Елвис, а Иняцио заложи на Селин Дион.

Емоцията от великолепните им гласове, чаровното им присъствие на сцената, общуването с хората,  и красивия спектакъл растеше като кулминация с всеки миг. Il Volo вдигнаха публиката на крака с Delilah, накараха я да плаче с Halleluja,  разтанцува я с Volare.

И разбира се, тъй като те пеят за любов – изпратиха развълнуваната публика, която не искаше да ги пуска да си ходят, със запазената им марка Grande Amore.

Предстоят двата концерта на Il Volo в София – на 13 и 14 юли, в Парк Център Юнак. Последните билети се продават в системата на Ивентим.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна