Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреев отпадна на единично в Нидерландия

Адриан Андреев
Снимка: vanmosselkiadutchopen.nl

Третата ракета на България в мъжкия тенис Адриан Андреев отпадна на осминафиналите на чалънджъра на червени кортове в Амерсфоорт, Нидерландия, който е от категория 80.

Тръгналият от квалификациите Андреев отстъпи на втория поставен Роберто Карбаес Баена от Испания с 4:6, 4:6 след час и 45 минути игра.

21-годишният софиянец започна разсеяно двубоя и загуби първите осем точки в него. След това той намери ударите си и върна брейка за 2:2. Испанецът направи нов пробив за 4:3, когато топката от форхенд на Адриан спря в мрежата. Българинът го върна тутакси в един дълъг гейм, в който на последната точка 81-ият в света испанец изпълни несполучлив смаш. След форхенд в лентата на мрежата Андреев допусна брейк за 4:5. След това 29-годишният Баена сервираше за спечелването на частта. Адриан поведе с 40:15, но не успя да върне пробива. После отрази два сетбола, но при третия изпрати топката от бекхенд в аут.

В следващата част ибериецът проби за 2:1. При 3:5 българинът сервираше за оставане в двубоя и се справи с гейм на нула, в който наниза и третия си ас. После Карбаес Баена подаваше за място на четвъртфиналите. Адриан отрази един мачбол с чудесен форхенд по правата, а след това имаше и точка за рибрейк, но изпрати с малко топката в аут. При втория мачбол испанецът успя с къса топка да приключи срещата.

Андреев взема за участието си на единично 11 точки за световната ранглиста, където е на 343-ото място. Той ще играе и в турнира на двойки заедно с украинеца Георгий Кравченко. Двамата излизат по-късно днес срещу италианците Коларини и Травалия.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна