Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Камерън Йънг поведе в 150-ото издание на Ди Оупън

Камерън Йънг води на Сейнт Андрюс.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският голфър Камерън Йънг поведе след първия ден в юбилейното 150-о издание на Ди Оупън на игрището в Сейнт Андрюс, Великобритания, след страхотно представяне и резултат осем удара под пара (64 удара), а Рори Макилрой е на два удара от лидера. Легендата Тайгър Уудс обаче изпита сериозни трудности при завръщането си на Олд Корс.

Уудс бе решен да играе тази седмица, продължавайки възстановяването си след тежката катастрофа миналата година, но завърши с +6 над пар 78. В сравнение с него, 25-годишният Йънг, който за първи път е играл на Сейнт Андрюс с родителите си на 13, направи кръг без нито едно боги и с осем бърдита, след като започна в една от най-ранните групи. 32-ият в световната ранглиста подели третото място на ПГА Чемпиъншип по-рано тази година и сега се постави в силна позиция да бъде претендент за короната през уикенда.

Напрежението вероятно ще дойде от най-близкия преследвач Макилрой, чийто ден от -6 под пар 66 включваше три поредни бърдита между пета и седма дупки. Северноирландецът, четирикратен шампион в Мейджърите, спечели надпреварата през 2014 и бе спряган за един от основните кандидати за трофея заради силното си представяне напоследък. Той загуби само един удар на пар четворката на 13-а дупка, като резултатът му е равен с откриващия кръг преди осем години, когато триумфира с титлата.

Австралиецът Камерън Смит е трети след 67 в първия ден заедно с шотландеца Робърт Динуиди, който приключи кръга си в почти пълна тъмнина. Няколко голфъри бяха на -4, включително световният номер и шампион на Мастърса Скоти Шефеле от САЩ.

В надпреварата участват и играчи, които се включиха наскоро в новите LIV Голф серии. Сред тях са бившият шампион на Бритиш Оупън Фил Микелсън, Брукс Кепка, Дъстин Джонсън, Серхио Гарсия и Лий Уестууд.

 Действащият шампион Колин Морикава от САЩ направи кръг от 72 за равен пар. Игрището приема турнира за 30-и път, като се очаква рекордна посещаемост за седмицата от 290 000 души. 


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени