Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Басилашвили отрече обвиненията в уредени мачове

Николоз Басилашвили
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Грузинският тенисист Николоз Басилашвили заяви, че публикациите за негово участие в уредени мачове нямат нищо общо с истината и са абсурдни.

В неделя германският телевизионен канал ZDF, позовавайки се на материалите от разследването на Международната федерация по тенис (ITF), съобщи, че Басилашвили и руският тенисист Аслан Карацев може да са свързани с уредени мачове.

ZDF информира, че срещата на Басилашвили на двойки на Уимбълдън през 2021 година е предизвикала подозрение, тъй като на нея е била заложена голяма сума. В първия кръг тогава Басилашвили и молдовецът Раду Албот загубиха от Мартон Фучович (Унгария) и Стефано Травалия (Италия).

"Миналия уикенд разбрах, че германските медии споменават името ми във връзка с обвинения за т. нар. "уредени мачове". Тези твърдения нямат никакво основание и аз ги отхвърлям най-категорично. Няма да допусна името и репутацията ми да бъдат сериозно увредени поради безпочвени слухове, затова настоявам подобни обвинения и лъжи да бъдат незабавно прекратени, а обществеността да бъде информирана чрез медиите, че напълно отричам всичко", каза Басилашвили пред Tennis World.

"Упълномощих германска адвокатска кантора да защитава моите интереси и да се бори с тази изключително вредна дезинформация по всякакъв възможен начин", добави грузинският тенисист.


По публикацията работи: Любомир Тодоров

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна