Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Барчовски официално начело на ЦСКА

Любослав Пенев уважи представянето на Росен Барчовски като треньор на баскетболния ЦСКА

Росен Барчовски официално беше представен като треньор на БК ЦСКА. Това стана на извънредна пресконференция по повод завръщането на "червените" в елита на българския баскетбол след 13-годишно отсъствие. Специалистът остава начело и на националния отбор. Самият той обяви , че поне до Нова година ще съвместява двете длъжности.

„Развълнувам съм. Преживях цялата история заедно с Роберт Гергов, Сашо Чакмаков и много хора. Бил съм в ЦСКА, когато е имало силна организация, когато е имало и фалити, когато се появиха хора, които направиха всичко възможно да унищожат клуба. 13 години нямаше мъжки отбор, сега имаме щастието това да се случи. Въобще не ми е хрумвало да откажа тази покана. Осъзнавам отговорността да се прави нов отбор, без да е имало такъв. С името на ЦСКА и тези възможности няма как да няма големи амбиции. Не съм се замислял секунда. Сега започвам да разбирам трудностите пред нас”, каза Барчовски.

„Разговарял съм с президента на федерацията и продължава да си изпълнявам ангажиментите в националния отбор. Не е проблем и не мисля, че ще ми създаде трудности. Ще съчетавам и двете неща поне до Нова година”, обяви той.

„Нищо не мога да кажа за селекцията. Всичко това са само вероятности. Нямаме подписан договор с Чавдар Костов. Плановете започват с българи. Ще направим всичко възможно максимален брой българи да вземем. Където не успеем, ще вземем чужденци. Треньорският щаб – Даниел Клечков, Георги Давидов. Медицинският щаб е от националния отбор. Мениджърите звънят, пишат. Този период бях го позабравил", разкри още Барчовски.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна