Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежите по баскетбол с втори успех на Евро 2022

Баскетболистите ни до 20 години продължават с победите в Грузия
Снимка: Българска федерация по баскетбол

Националният отбор на България по баскетбол за младежи до 20-годишна възраст записа втора победа на Европейското първенство, Дивизия Б, в Тбилиси, Грузия.

Националите изнесоха нова баскетболна лекция за едно полувреме, надигравайки връстниците си от Унгария със 73:54 (17:15, 12:16, 18:7, 26:16) след като доминираха в три от четирите части на мача.

Двубоят бе равностоен в първото полувреме, като унгарците имаха лек превес преди почивката. През второто полувреме обаче избраниците на старши треньор Георги Младенов показаха класа. В третата част те допуснаха само 7 точки, а ситуацията не се промени и в заключителната четвърт.

Така българите вече са на крачка от топ 8 на турнира, като за момента са лидери в групата с две победи. В последния си мач от тази фаза те ще излязат на 20 юли срещу Ирландия, която днес среща Латвия и е с актив от една победа до момента.

Отново най-полезен в мача бе капитанът Емил Стоилов, който завърши с „дабъл-дабъл“ от 13 точки и 11 борби. Лъчезар Тошков и Мартин Ангелов показаха много добра игра в гардовата линия и се отличиха с по 13 точки, като вкараха по 3 от шестте си опита за стрелба за 3 точки. Тошков добави и 7 борби и 4 асистенции. Константин Костадинов завърши с 9 точки, 6 борби и 2 отнети топки.


По публикацията работи: Георги Димитров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна