Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столичните пазари с екопроект - разделно събиране на отпадъци, системи за "мъгла", зарядни станции

Снимка: БГНЕС

Столичният общински съвет ще разгледа предложение Пазари "Възраждане" в партньорство с нестопанската организация "Фабрика за екологични инициативи" да кандидатства с проект по европрограмата "LIFE 2020", чиято цел е станат пазарните площадки и търговски обекти в тях по-атрактивни за посещение, както и да се позиционира общинското дружество като иновативно, с грижа за околната среда. Това съобщават Столичната община.

От Общината посочват, че се предвижда за всички обекти на "Пазари Възраждане" ЕАД да се поставят съдове за разделно събиране на отпадъци, в т. ч. и хранителни, да се увеличат също и контейнерите за текстил и за излезли от употреба малки електроуреди и техника.

Около пазарите и в района на обект "Амфитеатър с полифункционална сцена пред НДК" да има станции за зареждане на електрически велосипеди, тротинетки и скутери, както и стойки за паркиране на велосипеди със заключващ механизъм.

Предвижда се и да бъде инсталирана система за "мъгла" на общинските пазари за запазване свежестта на продуктите и за осигуряване на прохлада през лятото.


По публикацията работи: Мария Йорданова

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна