Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси губи след дузпи, четвърта победа за Арсенал в САЩ

Напрежение по лицата на играчите на Челси по време на дузпите.
Снимка: Chelsea fC

Отборът на Челси допусна поражение 4:6 след дузпи от Шарлът в приятелски мач, който се игра на стадион "Банк ъф Америка" в Северна Каролина. Градският съперник на лондончани Арсенал пък записа победа в САЩ.

В редовното време срещата на "сините" завърши 1:1, а при дузпите американският тим се наложи с 5:3 след нелеп пропуск на халфа на лондончани Конър Галахър.

Като титуляр за Шарлът започна бившият вратар на Лудогорец Кристиян Кахлина. Хърватинът обаче нямаше какво да направи в 30-ата минута на мача, когато една отбита топка попадна у напълно непокрития Кришчън Пулишич и американският нападател на Челси откри резултата.

На полувремето в тима на Челси бяха направени десет промени, а през цялата втора част бяха сменени всички от стартовия състав на Шарлът. Домакините успяха да стигнат до изравняване в добавеното време, когато мексиканецът Даниел Риос бе точен от дузпа за 1:1.

Заради равенството двата отбора биха дузпи за определяне на победителя. При тях играчите на Шарлът вкараха при всичките си пет опита. Трима от футболистите на Челси също бяха точни, но английският национал Конър Галахър пропусна. Халфът подходи крайно несериозно към наказателния удар и изпрати топката право в центъра на вратата по земя с нещо като пас, което по абсолютно никакъв начин не затрудни вратаря Джордж Маркс.

След три дни Челси ще изиграе още една контрола в САЩ с Арсенал, а на 29 юли е и заключителната проверка преди началото на сезона срещу италианския Удинезе.

В друг мач в САЩ Арсенал победи с 3:1 Орландо Сити и постигна четвърта победа в четири мача по време на предсезонната подготовка.

На стадион "Експория" в Орландо Габриел Мартинели даде аванс на "артилеристите" след само пет минути игра, но домакините изравниха чрез Факундо Торес половин час след първия съдийски сигнал.

През второто полувреме в игра за Арсенал се появиха повечето титуляри, които бяха оставени като резерви в началото. В 66-ата минута един от малко останали от стартовите 11 Нкетия реализира за 2:1, а крайното 3:1 бе оформено в 80-ата минута от Рийс Нелсън след подаване на Букайо Сака.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна