Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на Астана спря правата на колумбиец заради наркотрафик

Мигел Анхел Лопес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Колоездачният отбор на Астана съобщи, че правата на колумбийския състезател Мигел Анхел Лопес са спрени временно заради публикации в медиите, че е участвал в случай на наркоразпространение в Испания, предаде БТА.

Според статия в уебсайта Ciclo21 полицията в иберийската страна проучва връзките му с д-р Маркос Майнар, професор в университета в Естремадура, който е разследван за предполагаем трафик на наркотици и пране на пари. Лопес, първоначално свидетел по делото, е бил засечен на летище Мадрид-Барахас от полицията във връзка с разследването на Майнар, се казва в медийния доклад, добавяйки, че обвиненията се отнасят до разпространението на лекарства, които не са разрешени в Испания.

За момента няма коментар нито от страна на агента на колоездача, нито от полицията в Мадрид.

"Новините, които бяха разпространение по медиите снощи, ни изненадаха и все още нямаме подробна информация за случващото се. Но във връзка с това отборът реши да спре правата на Мигел Анхел Лопес временно, докато всички детайли не бъдат изяснени", заявиха от Астана.

Мигел Анхел Лопес е едно от водещите имена в тима на Астана. Той обаче не е участвал в състезания от май месец тази година, когато напуска Обиколката на Италия заради проблеми с тазобедрената става

В кариерата си 28-годишният Лопес има етапни победи в Обиколката на Франция, както и в тази на Испания.



По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна