Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха дрогиран шофьор, убил по непредпазливост пешеходка в Сливен

Дрогиран шофьор е убил по непредпазливост пешеходка в Сливен тази сутрин, след което е избягал.

Инцидентът е станал на булевард "Христо Ботев" около 07:40 часа, когато 70-годишата жена внезапно е излязла на пътното платно, минавайки между два паркирани автомобила. Тя е починала на място. Часове по-късно полицията е издирила и заловила 29-годишния шофьор.

Окръжният прокурор Веселин Гангалов обяви, че той вече е привлечен към наказателна отговорност.

"В резултат на издирвателните действия, предприети от органите на полицията е задържан и тестван с техническо средство, при което е било установено наличието на наркотични вещества – амфетамин, метаамфетамин и канабис. По отношение на водача на МПС, с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура Сливен е извършено обвинение за извършено транспортно престъпление и му е взета мярка за неотклонение за 72 часа, като предстои наблюдаващият прокурор да внесе искане до съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Инспектор Стефан Стефанов при Сектор "Пътна полиция" обяви, че колата е намерена в автосервиз в местността селището  със свалени регистрационни табели, а водачът задържан на работното си място. 

"Лицето е водач от 2011 година.  До този момент същият има съставени 5 акта и 12 глоби с фиш за нарушения по Закона за движение по пътищата, които са за маловажни нарушения. Три от тях са за предизвикани леки ПТП-та, като две от тях са през 2012 година за движение с несъобразена скорост с пътните условия и едно през 2016 година за неправилни маневри". 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна