Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърци спечелиха титлите на Пампорово Байк Фест

Над 150 бяха участниците в надпреварата.
Снимка: Архив

Едно от най-големите събития в планинското колоездене в България Пампорово Байк Фест, се проведе през уикенда в зимния курорт.

Това бе осмо издание на състезанието и събра над 150 участника от всички краища на страната, както и представители на Италия, Франция, Гърция, Румъния и Великобритания, които бяха част от състезанията част от програмата на събитието.  Тази година то включваше международно състезание от най-високия клас 1 на Международния колоездачен съюз, носещо точки за световната ранглиста, първи кръг от Българските даунхил серии и четвърти кръг от Детските байк серии.

В съботния ден се проведе състезанието за децата на възраст от 10 до 16 години, а в неделя се проведе състезанието за големите.

Най-доброто време от 2:21.33 мин. бе постигнато от Александрос Топкароглу от Гърция, първи от българите и втори в категория мъже елит се класира Димитър Мазнейков от „Райдърс Юнайтед“ само на 1.5 секунди от победителя. Трети остана националния шампион на България – Стивиан Гатев.

При юношите класирането оглави Марко Ламарис от Гърция с време 2:23.32 мин., втори се класира Люис Маки, а трети остана Росен Ранков. В категория Мастър първото стъпало на почетната стълбичка зае гъркът Аристеидис Шацигеоргиу, а при дамите първа се класира Деница Тошева.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна