Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започват панаирните дни в Мизия

Снимка: Община Мизия

Традиционните панаирни дни започват в Мизия от днес, 2 август. Те ще продължат до събота, 6 август включително. В програмата са предвидени- клоунада, игри за деца, шоу с домашни любимци, концерт и др. В централния градски парк ще има бирария, люлки, различни атракциони и търговска алея. Панаирните дни започват от 9 ч. с молебен, това каза за Радио ВИДИН Валя Беляшка от отдел "Култура" към община Мизия.

"9 ч. започваме с молебен в двора на храм "Св. св. Петър и Павел". В сряда от от 18 ч. в централен градски парк ще имаме клоунада и шоу с домашни любимци... В четвъртък сме организирали пак от 18 ч. в парка забавни игри за малки и големи, след игрите ще има пяна парти. В петък сме подготвили таланти, които имат някаква връзка с Мизия , концертът се казва "Ако имаш таланти- сърцето ти е в Мизия", като ще завършим с огнено шоу. В събота ще има фолклорен концерт, като сме поканили ансамбъл Мездра и Илия Луков, които да създадат настроението на гражданите от 21 ч."

Молебенът днес ще отслужи Негово високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, а след това ще бъде раздаден курбан на всички присъстващи. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна