Таксиметров шофьор отива на съд след пътен инцидент с жертва в Лом

Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу таксиметров шофьор, привлечен в качеството на обвиняем заради пътнотранспортно произшествие със загинал пешеходец . Инцидентът е станал в Лом на 20 август 2022 година,..

публикувано на 12.04.24 в 15:27

Кипърски режисьор поставя класическа гръцка комедия на сцената във Враца

Известният кипърски режисьор Андреас Панцис ще постави класическа гръцка комедия на сцената на Врачанския театър , съобщават от културната институция. Очаква се работата по „Лизистрата“ от Аристофан да започне през лятото, за да може..

публикувано на 12.04.24 в 15:16

"Музикална магия" ще завладее Видин

Симфониета - Видин представя концерта "Музикална магия" утре, 13 април. Пред видинската публика ще бъде представена една жанрово по-различна програма, обясни директорът на културния институт Мирослав Кръстев : "Солисти са Петя Вардева,..

публикувано на 12.04.24 в 13:00

Кариерни форуми ще се състоят във Враца

Няколко кариерни форума ще се проведат до края на април в Младежкия център във Враца . Първият от тях е Ден на професиите и ще бъде организиран на 13 април, обясни младежкият работник Никола Живков : "Ще бъде заедно с "Интеракт" - Враца и Ротари..

публикувано на 12.04.24 в 10:59

Берковица събира стотици талантливи деца на фестивала "Лачени обувки"

Над 500 ще са участниците в Международния детски фестивал "Лачени обувки" - Берковица . Двадесет и осмото издание ще се проведе на 26-и и 27 април. След 4-годишно прекъсване, заради ковид пандемията, Берковица отново събира талантливи деца от..

публикувано на 12.04.24 в 10:04
Снимката е илюстративна

Временно се променя движението на влакове заради ремонт на Централната гара в София

Въвеждат се промени в движението на влаковете през Централна гара София, съобщават от Национална компания "Железопътна инфраструктура". Промяната е в сила от 7 май и е във връзка с модернизацията на коловозното развитие на Централна гара София...

публикувано на 12.04.24 в 09:45

Стотици невалидни бюлетини за общински съветници в Монтана установи експертиза

Четири часа и половина продължи заседанието в Административен съд Монтана по  делото,  заведено срещу резултатите от изборите за общински съветници в Монтана . Жалбоподатели са от "Възраждане" и независимия кандидат за кмет Кръсто Марков.  Съдът..

публикувано на 12.04.24 в 08:11

Предприемат мерки срещу замърсяването на околовръстния път на Враца

От общинската управа на Враца предупредиха, че е започнала акция срещу замърсяването на околовръстното шосе .  От средата на март по инициатива на местната управа и след проведени разговори с ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура" започна..

публикувано на 12.04.24 в 07:44

Снимката на 11 април 2024 година

Деца от няколко видински училища се включиха в състезанието  "Детска атлетика" . Надпреварата се проведе в Крайдунавския парк на града.  Започнал е монтажът на нови 100 камери във Враца , като голяма част от тях имат възможност както за..

публикувано на 11.04.24 в 18:00

Видин е домакин на форум за иновации в образованието

Регионален форум за иновации в образованието  на тема "Трансформиране на творческите идеи в практически проекти" се провежда във Видин. Организатор е Регионалното управление на образованието (РУО). Във форума участват над 70 педагогически специалисти от..

публикувано на 11.04.24 в 16:45