С общински средства ще подпомагат млади семейства в Монтана

20 000 лева допълнително са включени в бюджета на община Монтана за настоящата година за подпомагане закупуването на жилища от млади семейства. Това съобщи кметът Златко Живков , който с общинските съветници разглеждаха детайлно проекто- бюджета за..

публикувано на 27.01.20 в 16:10

Жители на видинското село Гомотарци набират средства за нов параклис

Група жители от видинското село село Гомотарци са подели инициатива, да изградят параклис до Светия кръст, между селата Гомотарци и Покрайна, който ще се казва "Свето Възнесение Господне". Представители на Инициативния комитет посетиха Василовци и..

публикувано на 27.01.20 в 14:48

В Ново село приеха нова структура на Общинската администрация

След като бе отхвърлена на три поредни заседания, поради отказ на кмета Георги Стоенелов да отговори на питания на общинските съветници по структурата, днес Общинският съвет, под натиска на жителите на двете села, останали без кметски наместници-..

публикувано на 27.01.20 в 14:18

Рязко увеличение на случаите на грип и във Видин

193 на десет хиляди души население е заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания във  Видин  по данни на регионалната здравна инспекция. В сравнение с предходната седмица се наблюдава значително нарастване, съобщи д-р  Пепа Цветанова ,..

публикувано на 27.01.20 в 14:15

Три авторки редят изложба в Монтана

Изложба "Три-Те" ще бъде открита в галерия "Кутловица" - Монтана. Със свои твроби ще участват авторите Рени Петрова, Марияна Тодорова и Таня Василева.  Рени Петрова ще представи свои маслени платна, Марияна Тодорова ще покаже пластика и два берелефа, а..

публикувано на 27.01.20 в 13:08
враца бюро по труда

Намалява безработицата във Врачанско

2 324 е общият брой на безработните лица в бюрото по труда във Враца в края на декември 2019 година, съобщиха от институцията. Броят им е с 6 лица по- малко в сравнение с предходния месец и с 300 лица по- малко в сравнение със същия месец на 2018-а..

публикувано на 27.01.20 в 12:56

Арестуваха жител на Медовница за грабеж на стока от аварирал камион

32-годишен криминално проявен мъж от видинското село Медовница е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа, затова че на 26 януари е участвал в разграбване на товар (пресни чушки и краставици) от аварирал ден по- рано, на главен път Е-79, турски..

публикувано на 27.01.20 в 12:32
криводол

Пропуски и нарушения след одит на община Криводол

След встъпване в длъжност на новият кмет на Криводол Христо Доков е назначен одит, като такъв не е бил правен на общината от 10 години. Ревизията е завършила и са констатирани много пропуски и нарушения съобщи Христо Доков . "Предоставили сме одита,..

публикувано на 27.01.20 в 08:20

Монтанският театър с представление в София

Монтанският драматичен театър ще гостува в Националния дворец на културата София. Спектакълът "Когато грам удари" от Пейо Яворов ще се играе на 27 януари в "Нов театър НДК". Това съобщи за Радио ВИДИН Калин Тодоров ПР на театъра: "Представлението е..

публикувано на 26.01.20 в 14:10

Намериха мъртъв мъж в шахта във Враца

Намериха мъртъв бездомник в шахта във Враца. На зловещата находка рано тази сутрин се натъкнал друг бездомник, който обикалял, за да намери подслон от ниските температури. Тъй като под шахтата преминават тръби на централното парно, мястото било известно..

публикувано на 26.01.20 в 10:30