Във Видин обсъдиха държавния план-прием

"Държавният план - прием по професии в съответствие с потребностите на пазара на труда" бе темата на днешната работна среща, която се проведе днес във Видин. Организатор е РУО - Видин, на нея присъстваха директори на училища. Бе представено..

публикувано на 11.12.19 в 16:28

Актрисата Минка Сурдулова гостува в новоселското училище

Поводът бе Седмицата на четенето, която се провежда от 9 до 13 декември, а инициативата бе осъществена съвместно с читалищната библиотека. Минка Сурдулова е родена в Ново село и е завършила в това училище основното си образование. Затова за..

публикувано на 11.12.19 в 16:03

Деца и студенти подредиха изложба в подкрепа на Моника

С откриването на благотворителна изложба-базар с рисунки на деца и студенти, в Художествената галерия във Видин бе  даден старт на кампанията по набиране на средства за лечението на Моника Димитрова, която се нуждае от бъбречна трансплантация...

публикувано на 11.12.19 в 15:40

Мая Манолова открива приемна във Видин

Бившият омбудсман разкрива временна приемна във Видин. В петък Мая Манолова ще представи и гражданския си проект "Изправи се, България" пред видинската общественост. "Мая Манолова учреди гражданска платформа, с която иска да достигне до повече хора в..

публикувано на 11.12.19 в 15:25

Коледен гирлянд с пожелания изработват врачани

Коледен гирлянд изработват във Враца .  На него се закачват коледни пожелания на жителите и гостите на града. Посетителите на ледената пързалка имат възможност да запишат своите послания на ръчноизработените празнични картички до 19-ти декември, каза..

публикувано на 11.12.19 в 13:34

Заместник-кмет чете приказка на деца

Приказката за Червената шапчица прочете на децата от детска градина "Желязко Попниколов" заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова, по инициатива на градината като част от Националната седмица на четенето. Борисова поздрави учителския колектив..

публикувано на 11.12.19 в 13:33
д-р Йордан Иванов

Ломски лекар представи третата си книга

Д-р Йордан Иванов представи в Лом своята трета книга - романът "Заблудите на психиатъра" . Премиерата се състоя в камерната зала на читалище "Постоянство". Три са основните сюжетни линии, които авторът предлага на своите читателите, каза в началото на..

публикувано на 11.12.19 в 13:16

Коледен музикален салон организират във Видин

Коледни песни ще огласят тази вечер Народно читалище "Цвят" във Видин. Ще ги изпълнят изявени инструменталисти и певци в програмата на първия Коледен музикален салон. Събитието е създадено по идея на видинското читалище, обясни музикалният..

публикувано на 11.12.19 в 12:01

Засилват контрола за пиротехника във Врачанско

Засилен ще е контролът върху търговията, транспортирането, съхранението и употребата на взривни вещества и пиротехнически изделия на територията на Община Враца в периода от 16 декември до 7 януари, съобщават от местната администрация.  Със заповед на..

публикувано на 11.12.19 в 11:13

Доброволци от столицата дариха храни в Мездренско

Доброволци от различни ИТ фирми от София дариха хранителни продукти на 55 души в неравностойно положение от Община Мездра. Социално уязвими лица от селата Върбешница, Дърманци, Моравица и Руска Бела получиха индивидуални пакети със стоки от първа..

публикувано на 11.12.19 в 11:01