Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Августовски Пловдив – жега в партийните централи! А хората искат отпуск от политиците

В Пловдив, в средата на най-отпускарския месец август, партийните централи трескаво се готвят за предсрочните парламентарни избори на 2 октомври и неминуемо съобразяват анализите си с променената политическа реалност спрямо тези, провели се само преди няколко месеца, през ноември м.г.

Със сигурност на политиците ще им бъде трудно да мобилизират избирателите, които след всеки предсрочен вот през изминалите две години намаляваха, демонстрирайки по този начин, че техният дневен ред и този на политическите формации не съвпада. 

По дългия път на изборите трайно се наложи и друга тенденция - една част от гласоподавателите, които се мобилизираха все пак да отидат до урните, го правеха с компромис, а други направо сигурни, че очакванията им няма да бъдат оправдани. 

Силното августовско слънце традиционно опразва улиците на града под тепетата. По-смели са туристите - чуждестранните определено се завръщат, работещите, защото задачите не чакат и неработещите – пенсионери, майки с деца, младежи във ваканция.

Част от тях избират за срещи, разговори и отдих по различно време на деня плътните сенки на красивата Цар Симеонова градина. 

Политиката, казват повечето, не ги вълнува. Нагледали са се и са се наслушали и сега когато отвсякъде ги заливат информации за тежка зима, а лятото все още пленява с лекотата си, са убедени, че им трябва отпуска от политиците.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.