Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловешките села – не са забравени от Бога, а от политиците. Кой ще ги спечели на вота?

Ловешкият избирателен район беше твърде шарен след последните парламентарни избори. Петте мандата за Народното събрание бяха разпределени между пет различни партии. Дали защото дори и твърдия електорат на основните политически сили ГЕРБ, БСП и ДПС вече не им вярва или просто защото хората наистина очакваха и виждаха промяна в лицето на новите играчи „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“.

Факт е обаче, че разочарованието сега, преди поредните избори, е още по-голямо, от всички. Ще успеят ли политиците да върнат загубеното доверие сред хората, които на последните парламентарни избори не бяха много активни и какви са сега нагласите на избирателите на фона на местните им проблеми и тези в цялата страна?

Тетевенските села Глогово и Градежница са от най-големите в Ловешка област. Намират се в живописна долина с красива природа и характерни за региона обичаи.

Села, които не са забравени от Бога, но според местните хора, са забравени от управляващите и политиците. Проблемите с водоснабдяването, лошите пътища и улици и липсата на работа, особено за многото млади хора, които живеят там, са сред най-сериозните за жителите им.

От Глогово се оплакаха, че от юни до декември селото е на воден режим, но никой не го интересува, въпреки, че край село има много извори. Причина за нарушеното водоподаване са многото авариии.

Жителите на двете села твърдят, че преди избори политиците обещават, но после не изпълняват обещаното и нищо не се променя. За това много от хората няма да гласуват на предстоящите на 2 октомври предсрочни парламентарни избори, други все още не са решили, тъй като според тях не виждат смисъл, а трети все още не знаят за кого. Омръзнало им и от избори!

Местните признават, че и в Глогово и Градежница се купуват гласове, най-много от ГЕРБ и ДПС, въпреки, че преди и други, по-малки партии са предлагали. Сумите варирали между 50 и 100 лева, но на последните избори достигнали и до 150 лева.

Повечето от хората смятат, че и след тези избори нищо в държавата няма се промени.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна