Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на Камено ще протестират срещу изграждането на крематориум

Снимка: Даниела Костадинова

Жители на Камено ще протестират пред Регионалната екоинспекция в Бургас. С протеста те отново искат да напомнят за неодобрението си към проекта за строителството на крематориум край града. Междувременно от 10.30ч. в екоинспекцията ще започне заседание на Висшия експертен екологичен съвет, който трябва да излезе със положително или отрицателно становище за проекта. 

4 години продължават протестите на жителите на Камено и Българово срещу строителството на крематориум в района. 3 провалени обществени обсъждания заради бойкот на местните хора имаше по проекта. 

"Ние не искаме технология. Ние сме против този инвестиционен проект, защото той унищожава града ни. Той има психологически удар срещу населението."

Протестите не могат да спрат проекта, категоричен е инвеститорът Кристиян Киров:

"Проектът ни трябва да се гледа единствено дали е законосъобразен, дали документите ни и инсталацията ни отговаря на нормите и всичко друго. Ако те отговарят - няма "искаме" - "не искаме"."

Проектът за строителството на крематориум е на стойност 8 млн. лева. Днес трябва да стане ясно каква е оценката за въздействие на околната среда на проекта и дали ВЕЕС ще излезе с положително становище за строителството му.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени