Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шимунджа е проучил силните и слабите страни на Жалгирис

Анте Шимунджа
Снимка: ПФК Лудогорец

Словенският старши треньор на Лудогорец Анте Шимунджа заяви, че отборът ментално е на много високо ниво преди утрешния плейоф за място в групите на Лига Европа срещу литовския Жалгирис. Реваншът е след седмица във Вилнюс.

Той изрази задоволство, че Каули и Клод Гонсалвеш се връщат в отбора, но трябва да търси варианти да замени изгонените с червени картони в мача с Динамо (Загреб), които ще липсват.

"Физически си починахме, направихме и добри тренировки, защото имахме и малко повече време в сравнение с преди. Ментално смятам, че сме на много високо ниво. Защото след като направихме подробен анализ, знаем вече къде са нашите грешки. Но е много важно, че тези грешки нямат голямо влияние в генерален план. Но най-важното е, че се опитваме да поправим нашите грешки и искаме да сме по-добри в следващия мач", започна треньорът на шампионите.

Попитан дали не е по-добре за Лудогорец да остане в Лигата на Конференциите, тъй като там се предполага, че ще има по-слаби съперници в групите и по-добра възможност за прогрес, наставникът беше категорично против.

"Оценявам вашето мнение, но искаме да постигнем възможно най-високата цел, която е възможна. Не сме никъде още, защото имаме още два важни мача в плейофа. И между тях имаме един мач от нашия шампионат. В момента мислим само за мача в четвъртък, не за толкова напред. Не можем да направим втора или трета стъпка", заяви словенецът.

По повод кадровата ситуация – наказания, контузии и завръщащи се в редиците играчи, специалистът обясни: "Имаме три червени картона на терена и един от пейката. Но няма нови контузени играчи и добрата новина е, че Каули и Клод Гонсалвеш направиха много добър прогрес във възстановяването. И това е много добра новина за отбора и за целия клуб. Защото на нас ни липсва всеки един играч и е важен всеки играч, който е в отбора".

Лудогорец вече има един сблъсък с този противник през 2017 година във втория кръг на квалификациите в Шампионската лига. Анте Шимунджа обаче каза, че това няма нищо общо, тъй като е минало доста време.

"Знам кога Лудогорец е играл с тях. Сега са тотално различен отбор. Просто у дома играят на изкуствен терен. Очаквам много труден мач утре. Те искат да играят с много бързи коннтараатаки. Особено навън. И в този сегмент ние трябва да сме внимателни. Разбира се, имат и слабости и ще се опитаме да се възползваме от тях.

Към всеки мач влизаме с манталитета на победители. И няма как един мач да е приключен след едно полувреме и това че искаме да започнем много здраво – да, така е. Но без тактическа култура не можем да изиграем нито един мач. Трябва да сме много умни. Трябва да сме дисциплринирани в мача и да изградим играта си от първата до последната минута. Искаме да играем както Лудогорец може да играе. Без трима липсващи футболисти сме и е ясно, че трябва да променим нещо. Но генералните идеи на игра си остават същите", добави Шимунджа.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени