Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

И сега интересният въпрос – колко пари има Слави? Трифонов пресмята в пост и глоби

Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на "Има такъв народ" реши да хвърли светлина върху имотното си състояние, но не с цифри и банкови сметки, а с проверки, които са му извършили, след като не спази законовия срок и не подаде имуществената си декларация в Комисията за противодействие на корупцията и незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).

Затова днес той пише:

"От различни страни чувам въпроси, преминаващи в крясъци: "Декларацията, Слави, защо не си подал имуществена декларация, нали си лидер на партия, която получава партийна субсидия, да видим ние какви пари имаш. Сега ще обясня за декларацията…"

И сега интересният въпрос – колко пари има Слави?

Има контролни органи в държавата, които знаят отговора на този въпрос. И така е редно. Направени са ми много проверки и цялата информация е в ръцете на контролните органи, които са длъжни да съблюдават изпълнението на закона. При всичките проверки не е открито нищо незаконно и нищо нередно. Аз съм платил глоба затова, че не съм подал декларация, т.е. с неподаването на декларация съм провокирал контролните органи да извършат проверки, с което да установят нарушил ли съм закона.

Не съм!

В начина, по който съм спечелил парите, които имам, не съм нарушил никакъв закон, платил съм си данъците и само ще отбележа, че всичко това се е случило пред очите ви, защото се е случило по телевизията.

Бих могъл да съм нелюбезен и да ви попитам дали вярвате, че Асен Василев, Бойко Борисов, Корнелия Нинова имат толкова пари, колкото са написали в декларациите си? Но ще оставя този въпрос да си го задавате вие. Или пък да си го задават контролните органи, които не съм чул да са направили проверка на изброените по-горе лица. Т.е. този, който трябва да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-вече - нарушил ли съм закона, този, който трябва да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и задоволяване на жълто любопитство. Това мисля аз за морала и закона".


По публикацията работи: Златко Желев
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени