Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончич донесе победата на Словения над Сърбия

Никола Йокич (вляво) бе най-резултатен за Сърбия в Любляна.
Снимка: Starsport

Националният отбор на Словения по баскетбол победи Сърбия с 97:92 (17:21, 28:21, 22:23, 19:21, 11:6) след продължение в приятелска среща в Любляна, а сред публиката, на първия ред, бе и сръбската тенис легенда Новак Джокович.

Звездата на словенците Лука Дончич бе най-полезен за успеха с 34 точки, 6 борби и 9 асистенции, а в състава на Сърбия друг баскетболист от НБА – Никола Йокич, завърши с 26 точки, 12 борби и 6 асистенции.

Ветеранът Горан Драгич игра само 5 минути за отбора на Словения. „Всичко е наред с Горан. Споразумението ни още преди мача беше той да играе 5-6 минути. Той дава на тима допълнителна енергия и мотивация, затова всяка минута с него е важна“, коментира селекционера Александър Секулич.

В състава на Сърбия пък не бяха Неманя Биелица, Алекса Аврамович, Никола Милутинов, Марко Гудурич и Балша Копривица, а старши треньорът Светислав Пешич заяви, че е спокоен, въпреки поражението. 

„Получи се истински спектакъл пред пълна зала, а хората се забавляваха. Срещу Словения е трудно да се играе“, каза Пешич.


По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна