Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в хале на птицекомбината край с. Мраморен обхвана земеделска земя

Трима са потърсили медицинска помощ

| обновено на 20.08.22 в 17:54
Снимка: Община Враца

Към 17:30 ч. заваля дъжд в района на село Мраморен, което сложи край на усилията на огнеборците и местните хора за овладяване на пожара, продължил повече от 5 часа. 

Той възникна по обед в птицекомбината край селото. В гасенето на място участваха четири екипа на пожарната от Враца и Криводол и доброволци. Трима от тях погълнаха горещ въздух, но не са пострадали сериозно. Прегледани са на място от медици, пристигнали с линейка. Единият от пострадалите, мъж на 22 години, е транспортиран до спешното отделение на врачанската болница, където след обстоен преглед и изследвания е освободен. 

Въпреки че пожарът в птицекомбината беше овладян, огънят бързо обхвана площите в района. Няколко километра на запад достигна до село Чирен, където запали 1 кубик дърва в двор на къща в покрайнините. Достигна и до голямата свинеферма край селото, но там беше спрян от пожарникари. Десетки местни хора, организирани от кмета на Даян Дамянов, участваха в гасенето по целия периметър на пожара. Дъждът помогна за потушаването му в трудно достъпна местност в кариерата край селото и там той беше овладян напълно към 17 часа. 

Междувременно,  поради рязкото влошаване на времето и засилването на вятъра от запад на изток, към 16 часа пожарът се разрастна към село Мраморен. Беше създадена организация за събиране на доброволци за гасенето му, тъй като се беше разпрострял в местност, трудно достъпна за колите на пожарната. Час и половина по-късно падналият дъжд помогна за спиране на огъня.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна