Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Челси беше унижен в Лийдс с 0:3

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лийдс и Брайтън продължават с отличното си представяне от началото на сезона във Висшата лига с убедителни победи над лондонските Челси и Уест Хям в третия кръг на Висшата лига.

На "Елън Роуд" Лийдс се наложи над един от фаворитите за титлата Челси с 3:0. "Белите" имаха пълен контрол над мача и можеха стигнат и до по-изразителен успех. 

Всичко за Челси се обърка в 33-тата минута, когато груба грешка на вратарят Едуар Менди позволи на Брендън Ааронсон да открадне топката от краката му и да вкара на празна врата.

Само четири минути по-късно домакините удвоиха чрез Родриго, който вкара четвъртия си гол за сезона. Полузащитникът засече с глава центриране от фаул и за втори път прати топката във вратата на Челси. 

Силната игра на Лийдс продължи и след почивката и в 69-ата минута резултатът стана класически. Дан Джеймс центрира от левия фланг към Родриго, чийто удар с глава попадна на крака на Джак Харисън и той от броени метри нямаше как да сбърка.

Ситуацията за Челси пък стана кошмарна в 84-тата минута, когато централният защитник Калиду Кулибали бе изгонен от игра с втори жълт картон.

В другия мач този следобед на Олимпийския стадион в Лондон Брайтън спечели с 2:0 срещу домакина Уест Хям.

В 22-рата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа, след като Дани Уелбек се измъкна от защитата на "чуковете" и бе препънат в наказателното поле от новото попълнение Тило Керер. От 11-те метра Алексис Мак Алистър не сбърка за 0:1.

Вторият гол в мача падна в 66-ата минута, когато Паскал Грос намери в наказателното Леандро Тросар и белгиецът не остави шансове на Лукаш Фабиански.


По публикацията работи: Владислав Стоянов
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна