Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ерик тен Хаг: Показахме различно отношение

Клоп смята, че Ливърпул е трябвало да спечели

Емоциите на Тен Хаг (вдясно) и Клоп са на двата полюса.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Можем да говорим за тактика, но ставаше въпрос за отношение. Това заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик тен Хаг след успеха над Ливърпул с 2:1 в голямото дерби на Англия. 

„Можем да говорим за тактика, но ставаше въпрос за различно отношение. Имаше комуникация и борбен дух. Исках различен подход и различно отношение и точно това направиха играчите на терена. Това е само начало. Можем да играем с далеч повече хладнокръвие и да сме още по-опасни. Да бъдем отбор и да имаме дух – това и демонстрирахме днес“, започна нидерландецът за Sky Sports.

„Казах, че трябва да действаме и да говорим по-малко, да направим така де сме отбор, да се борим и да бъдем храбри, като си създадем възможности. Не става въпрос само за духа, когато топката не е в нас. Понякога нападателите мислят, че не могат да отнемат топката, защото трябва да съхранят енергия за действия в атака. В днешно време това е задължително и точно това видяхте днес. Щастлив съм, че Рашфорд и Санчо вкараха головете“.

„Доволен съм от представянето, но трябва да играем така във всеки мач. Не само срещу Ливърпул. Всеки двубой във Висшата лига е труден, трябва да сме на върха на възможностите си във всяка среща. Всичко започва с духа“, завърши бившият наставник на Аякс.

Колегата му Юрген Клоп пък смята, че Ливърпул е трябвало да спечели на "Олд Трафорд".

„Очевидно е, че сме в неприятна ситуация по отношение на проблемите с контузени играчи, изкарваме седмицата с 14-15 налични футболисти. Трябва да направим така, че никой от тях не получи травма, защото нямаме никакви опции в момента. Дори предвид положението ни, но с малко по-добра игра, ако бяхме малко по-убедени относно това, което правим, трябваше да спечелим тази среща. Знам, че звучи абсурдно, но виждам нещата по този начин“, каза германецът.
По публикацията работи: Любомир Тодоров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени